makeup.jpgMisfarvning, mørke rande under øjnene, og karsprængninger er nogle af de mange problemer vi døjer med i hverdagen. Hvis du er med i klubben bør du lære, hvordan man lægger camouflerende makeup. Det er den nemmeste måde at dække alle hudens ufuldkommenheder på, så din hud ser smuk og naturlig ud.

Hvordan vælger man den rigtige foundation?

Dette er grundlæggende makeupviden og udgør den allerførste makeupregel. Ens foundations farve er altbetydende for det endelige resultat, så hvordan vælger man den rette? Din foundation skal være én eller to toner lysere end din hudtone. Det er vigtigt, at det blander sig ordentligt med huden, så det er vigtigt, at du tjekker det. Hvordan går man det? Det er her, at mange kvinder begår fejl. De vælger nemlig foundation udfra hudfarven på deres håndled, men det er jo ikke der de skal bruge produktet. Du bør tjekke farven på din hage eller kæbe. Brug lidt foundation i forskellige farver og vent et par minutter, så produktet kan blande sig sammen med din hud. Vælg den foundation som er mindst fremtrædende.

Hudtype og foundation

Det er derudover også vigtigt, at man matcher sin foundation med sin hudtype. Dette er både af helbredsmæssige og udseendesmæssige årsager. En foundation skal nemlig have egenskaber som stemmer med ens huds behov. Folk med tør og sart hud bør derfor vælge fugtgivende foundation, hvorimod folk med fedtet og aknefyldt hud bør holde sig fra olierige foundations. Hvis du ikke vælger det rigtige produkt kan du ende med at få udslet eller tør, irriteret hud.

Jo mindre jo bedre

Hvis du tror, at mere er bedre, så kan du godt tro om igen. Et tykt lag foundation skiller ansigtet fra kæben, tilstopper porerne, skaber grimme striber, og får dig til at se ældre ud. Der skal kun en lille smule god foundation til for at dække hudens ufuldkommenheder. Brug concealer på individuelle urenheder.

Concealer

Foundation er bare ét af produkterne man skal bruge til camouflagemakeup. Det er ofte også nødvendigt med concealer, som skal være en tone lysere end din foundation. Concealer hjælper med at dække mørke rande under øjnene, karsprængninger, og bumser. Concealerens tekstur skal passe til din hudtype, årstiden, og din foundation. Det er vigtigt, at all kosmetikprodukter passer med både hinanden og ens hud, for at opnå det bedst mulige resultat.

Hvordan får man makeuppen til at holde?

Den bedste måde, at få makeuppen til at holde er at bruge gennemsigtigt eller matpudder. Begge slags pulver hjælper med at blande ens foundation og hudfarve pænt sammen. De fleste puddere indeholder mineraler, vitaminer, og ernærende ingredienser, som tilsammen hjælper dig med at dække din huds ufuldkommenheder og dermed ændre hele dit look.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *