h-aring-rpleje.jpgDet er svært at pleje håret fordi der findes så mange forskellige ingredienser i kosmetik som kan skade håret selvom vi ikke får læst os frem til det. Når du køber produkter til hårpleje bør du gøre det til en prioritet at læse om produkternes sammensætning. Læs videre for at finde ud af hvilke ingredienser du bør holde dig fra under alle omstændigheder.

SLS/SLES

Bag disse mystiske forkortelser gemmer der sig to stærke, syntetiske rengøringsmidler: Sodium Lauryl Sulfat og Sodium Laureth Sulfat. Nu til dags findes der desværre stort set ikke shampoo eller balsam uden disse to ingredienser, da de sørger for skumproduktion. Ingrediensernes skadelige egenskaber opstår primært, når man tørrer håret, hvilket kan forårsage skæl og allergiske reaktioner. Brug af disse ingredienser kan svække håret, føre til hårtab, skabe kaos i sebumproduktion, og sænke kroppens østrogenniveau. Det siges, at ingredienserne kan være kræftfremkaldende, men det er der ingen konkrete beviser på.

Mineralolie, Petroleum, Paraffinol

Disse tre ingredienser skabes ved at destillere råolie og bruges ofte til at øge et kosmetikprodukts volumen. En af de negative resultater som brug af disse produkter kan byde på er tilstoppede porer samt forhøjet absorbering af støv og bakterier, hvilket kan gøre det sværere for huden at fjerne toksiner. Produkterne kan også forårsage udbrud af bumser og hudorme. Sidst men ikke mindst fremskynder de hudens aldringsprocess.

EDTA

Denne forkortelse står for Ethynelo-Diamine-Tetra-Acetate, dvs. kosmetikstabilisator. Denne ingrediens findes i mange shampooer og kan have kræftfremkaldende egenskaber samt forårsage irritationer i huden, øjnene, og slimhinderne.

PEG/PPG

Der findes to andre mystiske elementer, som begge er baserede på ethylenoxid: polyethylen glycol og polyethylen oxid. Begge elementer er giftige og kræftfremkaldende. Farligst af alt skader de cellernes struktur men alligevel anvendes de i de fleste vaskeprodukter, især til hårpleje.

DEA/MEA/TEA

De sidste tre ingredienser du bør holde dig fra er de skumproducerende ingredienser Diethanolamin, Monoethanolamin, og Triethanolamin. Disse elementer findes ofte i shampoo i koncentrationer fra 1-5% men alligevel er de en af de primære grunde til, at man blive overfølsom. De byder på kræftfremkaldende egenskaber og er derudover også giftige for immunforsvaret. Sidst, men ikke mindst, forårsager de allergier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *