Læge-aloe er et enormt populært, naturligt produkt til hud- og hårpleje, der har masser af positive virkninger på skønheden, herunder en lindrende, regenererende og fugtgivende virkning. Hvilke andre egenskaber har aloe gel, og hvordan virker det på håret og huden? Hvor kan du købe læge-aloe, og kan du drikke den? Er der nogen kontraindikationer for brugen?

Læge-aloe – fordele

Aloe vera har altid været betragtet som en helbredende plante. Kødet har været brugt til at behandle forbrændinger, sår og ar. Folk har været tilbøjelige til at presse aloe blade mod huden i håb om at få lindring.

Vi påskønner stadig aloe på grund af de næringsstoffer, der findes i kødet. Aloe-gel bruges udvortes og fugter, regenerer, modvirker kløe, lindrer, bekæmper bakterier og svamp, mens aloe, der tages indvortes, renser, bidrager til vægttab og styrker immunforsvaret.

Hvordan virker aloe-gel?

Aloe i gel-form er let at bruge, så komme den direkte på huden og i håret. Husk, at en højere procent af aloe ekstrakt betyder flere næringsstoffer i gelen.

Aloe-gel & ansigtshuden

Aloe-gel er egnet til næsten alle hudtyper. Hvad angår krævende, følsom hud eller hud med akne vil det virke ekstra effektivt for disse typer. Det er ekstra effektivt, fordi det lukker porerne. Desuden virker aloe fugtende og regenererende, så det effektivt afhjælper yderst tør hud (det reducerer svie og kløe). På grund af sine antibakterielle egenskaber afhjælper aloe-gel inflammation giver huden lindring. Desuden bidrager den til at behandle eksem og psoriasis.

Aloe-gel & kropshuden

Du kan frit bruge aloe-gel på både ansigtshuden og andre kropsdele. Fordi den virker blødgørende, kan den klare hårde, revnede hæle. Den virker også, når du forsøger at få sår og brandsår til at heles, og den virker lindrende på huden og reducerer kløe efter insektbid.

Aloe-gel er et effektivt middel efter barbering og ved solbrændthed, fordi den virker stærkt fugtgivende, regenererende og lindrende for huden uden samtidig at svie. Læge-aloe har også en blegende virkning, hvorfor produkter med stort indhold af aloe kan bruges til at blege ar, strækmærker og misfarvet hud.

Aloe-gel & hår + hovedbund

Takket være dens regenererende og fugtgivende virkning plejer aloe-gel effektivt håret og hovedbunden. Det anbefales mest for folk, der lider af hårtab og skæl. Aloe-gel genopretter hovedbundens pH, styrker og nærer hårsækkene og stimulerer vækst. Det virker fugtgivende og opfylder de behov, der følger med yderst tørt hår.

Hvor kan du købe aloe-gel?

Aloe-gel fås på apoteker, i materialhandler og i forretninger med naturprodukter. Vælg produkter, der indeholder over 90% aloe og så få yderligere stoffer som muligt. Det er det, der adskiller et naturprodukt fra andre.

Aloe vera til at drikke

Aloe kan også tages indvortes – ved at drikke aloe-gel eller -saft. Det er en lækker, næringsrig drik. Fordi det styrker immunforsvaret, er det især en god ide om efteråret og vinteren. På grund af dets stærke rensende egenskaber, bidrager det til vægttab, regulerer fordøjelsen og fjerner toksiner. Desuden reducerer det glukose- og lipidniveauer i blodet, så det på den måde er gavnligt for diabetikere og dem, der lider af metabolisk syndrom. For at få mest muligt ud af drikke med aloe, skal du sørge for, at de både er så naturlige som mulige, såvel som uden kunstige sødestoffer.

Aloe-gel – kontraindikationer

Det anbefales ikke for børn under 12 år eller ammende og gravide kvinder at drikke aloe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *