Mens kroppen og sindet er på toppen efter en sommerferie, er huden og håret ikke i bedste stand. Huden er tør, fortykket og mangler elasticitet, overhuden begynder at skalle af, kroppen får en grålig farve, og du begynder at lægge mærke til misfarvninger, sprængte kapillærer og pigmenteringsændringer fra solen. Til gengæld er håret tørt og skrøbeligt. Heldigvis kan disse ændringer udbedres. Find ud af, hvordan din ansigts- og hårpleje bør se ud efter sommerferien, og hvilke plejende kosmetik artikler vil forbedre deres tilstand. Find måder at eksfoliere huden på efter sommeren og genopret dens naturlige glød og sund farve.

Eksfoliering af huden efter sommeren

Det første du skal gøre, når du kommer tilbage fra sommerferien, er at eksfoliere huden Mange kvinder er tilbøjelige til at undgå dette, da de er bekymrede for, at det vil gå ud over deres smukke solbrune farve, så den forsvinder for hurtigt. Desuden beslutter mange sig til at tage i solarium for at holde sig brun endnu længere. Inden af disse løsninger er det bedste for huden. Efter nogle dage begynder huden at skalle af, af hvilken grund den virker ujævn, og du ender med lyse og mørke pletter. Desuden forårsager strålerne, der udledes i et solarium, øget tørhed i overhuden.

Desuden skal du vente en uge eller deromkring, efter du kommer tilbage fra ferien, før du anvender en eksfolierende scrub; du vil bemærke, at overhuden eksfolierer sig mere intenst. Denne scrub fjerner døde celler fra hele kroppen, og som følge heraf vil den endda udjævne din solbrune farve.

Kosmetiske hudpleje produkter til brug efter sommeren

Man bør bruge hudplejende midler to gange om dagen: om morgenen og om aftenen. Om morgenen bør du vælge lette fugtgivende cremer, og de produkter, du bruger om aftenen, bør have en rigere formel og tykkere konsistens. En god løsning vil være at bruge kosmetiske olier eller tyk og fed balsam. Det er også en god ide at bruge kosmetiske produkter fra apoteket, fordi de er beregnet til krævende og irriteret hud.

Under regenerativ behandling efter sommeren, skal du undgå varme bade, og hvis du ikke kan undvære dem, kan du hælde en håndfuld salt fra det Døde Hav i vandet og tilføje lidt særlig badeolie. Saltet vil blødgøre huden, og olien vil fugte den.

Hårpleje efter sommeren

UV-stråler svækker håret, fordi de åbner hårets overflade og ødelægger proteinerne i det kortikale lag. Resultatet er, at håret bliver skrøbeligt og svækket. For at forbedre hårets tilstand og udseende skal du bruge en intensiv maske med næringsstoffer mindst en gang om ugen. For at få det til at virke bedre kan du pakke hovedet ind i en plastik badehætte og et håndklæde, hvilket vil bidrage til, at produkternes ingredienser trænger dybere ind. I tilfælde af meget beskadiget hår, vil du få brug for at give håret saunabehandling på en salon. Behandlingen består i at komme et regenererende præparat i håret, som på grund af den varme damp fra et særligt apparat vil trænge ind i håret og reparere eventuelle skader.

Hudpleje efter sommeren

Ansigtspleje efter sommeren – metoder til hjemmebrug

Ansigtshud har også brug for peeling. Hvis huden er tyk og modstandsdygtig over for irritation, kan man bruge grov peeling anvendes, men hvis den er følsom, skal den behandles ved hjælp  af en enzym-peel. Derudover bør man bruge en daglig fugtighedscreme, der er afpasset efter hudtypen, og natcremen skal påføres hver aften før sengetid. Kun den rette natcreme vil levere den tilstrækkelige dosis af næringsstoffer til hud, der har været udsat for brændende solstråler og stærk vind. Fugtgivende og nærende masker kan også anbefales, og man kan gøre dem selv hver 2-3 dage, efter man er kommet fra ferie.

Ansigtspleje efter sommeren – professionelle metoder

Hvis hjemmebehandlingen viser sig at være utilstrækkelig, kan man søge professionel hjælp. Dermatologer tilbyder mange behandlinger, der vil bringe soltørret hud lindring. En af dem er mesoterapi, som involverer indsprøjtning af et vitaminpræparat under huden.

Der findes mange variationer af denne behandling, herunder mesoterapi med brug af NCTF og nåleløs mesoterapi. NCTF er et moderne kompleks af vitaminer, mikroelementer, peptider og aminosyrer. På den anden side består nålefri mesoterapi af placering af et vitaminkompleks dybt under huden ved hjælp af elektrisk strøm.

Fjernelse af misfarvninger efter sommeren

Fjernelse af misfarvninger på huden efter sommeren – metoder til hjemmebrug

Den direkte årsag til misfarvning er udsættelse for solen, og den indirekte er brugen af ​​ medicin med hormoner eller antibiotika, graviditet og visse kosmetiske produkter og de konserveringsmidler, farvestoffer og fedtstoffer, de indeholder. Når de påvirkes af UV-stråler, bliver de giftige for huden og efterlader mørke pletter på hudens overflade. Der opstår således misfarvning, når vi tager solbad under hormonbehandling, tager visse lægemidler, er gravide eller bruger ​​visse kosmetiske midler.

For at komme af med misfarvningen igen, kan du foretage en blegningsterapi derhjemme. Cremer, der virker blegende, indeholder arbutin, liposyre, azelainsyre eller phytosyre og kan alle fås i håndkøb. Disse typer kosmetik virker blidt eksfolierende, hvilket hæmmer aktiviteten af ​​celler, der producerer hudpigment (melanocytter) og hjælper misfarvningen med at forsvinde. Virkningerne er kun synlige, hvis de blegende cremer anvendes jævnligt i flere måneder i træk. Samtidig skal man undgå sol, fordi den kan begynde misfarvningen forfra.

Fjernelse af misfarvninger på huden efter sommeren – professionelle metoder

Hjemmebehandling til fjernelse af misfarvninger på huden er ikke så effektive som behandlinger, der gøres af en hudlæge, især:

  • glycopeel med tilsætning af kojinsyre;
  • mandelpeel, oftest kombineret med pioglycolsyre;
  • gul peel med retinsyre, azelainsyre og kojinsyre;
  • nem peel, dvs. peeling ved hjælp af trichloreddikesyre;
  • mikrodermabrasion, dvs. mekanisk peeling af epidermis;
  • behandlinger ved hjælp af laser eller IPL (Intensive Pulse Light).

For endnu bedre resultater anbefales det at gentage hver af disse behandlinger flere gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *