vinter.jpgDen værste årstid for håret er uden tvivl vinteren, hvor det mister adskillige ernærende ingredienser og bliver mere tilbøjeligt til at blive skadet. Det kommer sikkert ikke som en overraskelse at hårplejningsrutniner bør ændre sig i takt med årstideskifterne, men hvad gør man egentlig om vinteren? Lad os introducere dig for fem grundlæggende regler for vinterhårpleje.

#1 På med hatten

Kvinder vil som regel ikke have hat på når de har stylet deres hår fordi en hat kan ødelægge selv den bedste frisure, men det er vigtigt at have hår på hvis man vil vedligeholde hårets helbred. Lave temperaturer og kolde vindstød påvirker håret på en negativ måde og skader rødderne.

Du kan sagtens vælge en løstsiddende hat af bomuld, uld, eller andre skånsomme materialer. Husk at vaske hatten og rense den med skyllemiddel. Du kan endda sprøje antistatisk spray ind i hatten for at beskytte håret mod stød.

#2 Blød vask og ernæring

Hårets tilstand forringes om vinteren, så det er vigtigt, at man behandler det på en måde som ikke forringer tilstanden yderligere. Håret skal vaskes med skånsomme produkter om vinteren. Når man har hat på bliver håret hurtigere fedtet, så det skal vaskes oftere. Derfor er det vigtigt, at du holder dig fra produkter som gør håret tungere.

Hårpleje og ernæring er begge utroligt vigtige om vinteren. Nogle af de bedste produkter du kan bruge på dit hår om vinteren er dem som indeholder naturlige grøntsagsolier eller er bygget på en oliebase. Du bør holde dig til produkter med rigere ingredienser, flere blødgørende produkter, silikoner, og paraffiner. Derudover bør du holde dig fra glycerin.

#3 Begræns dit føntørrerforbrug

Håret bliver nemt skadet af tør og varm luft om vinteren, f.eks i biler, busser, og varme værelser. Derfor er det vigtigt, at man på denne årstid beskytter håret med yderligere tørre og varme luftstød fra føntørrere. Det er bedst at lade håret tørre af sig selv om vinteren; hvis dette ikke er muligt bør man bruge føntørrere med ionisering og tørre håret 80% så resten kan tørre selv.

#4 Ordentlig kost

Din kost påvirker naturligvis dit hårs tilstand, så hvis du ikke byder håret på den rette mængde ernærende ingredienser vil det naturligvis påvirke dets tilstand om vinteren, hvor det kræver endnu flere vitaminer og mikroelementer. Ekstern pleje er kun effektiv hvis du balancerer det med en kost som støtter hårets struktur indefra.

#5 Passendehårstil

Vinteren samarbejder ikke med håret og derfor bør du gøre hvad du kan for at begrænse skader, både mekaniske og andre. Fletninger er den bedste hårstil til de kolde dage, da de gør, at håret ikke bliver filtret når man tager hatten af når dagen er slut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *