makeup.jpgDet er utroligt vigtigt, at man plejer sit makeuptilbehør ordentligt. Mange af os bruger forskellige kosmetikprodukter hver eneste dag uden at pleje vores børster. Våde og beskidte børster er det perfekte miljø for bakterievækst, som i sidste ende bliver videregivet til vores hud. Derefter er det blot et spørgsmål om tid inden allergiske reaktioner og inflammationer opstår. Så hvordan plejer man bedst muligt sine makeupbørster?

1. Vask dine børster så ofte som muligt

Det anbefales, at man vasker sine børster efter hvert brug for at forhindre udviklingen af bakterier og lignende. Hudlæger er overbeviste om, at den eneste måde man kan sørge for, at ens børster er bakteriefrie er, at vaske dem hver gang man bruger dem. Optimalt bør man vaske de børster man bruger ofte (og til flydende produkter) hveranden dag, hvorimod man kan nøjes med at vaske de børster man bruger til løse kosmetikprodukter hver fjerde eller femte dag. Man bør holde sig fra børster som ikke har været vasket i over en uge (i hvert fald hvis man bruger makeup hver dag.)

2. Brug den rigtige teknik

Du skal rense dine børster på den rigtige måde; man kan gå hen og ødelægge selv de bedste produkter når man ikke behandler dem med respekt. Skrub aldrig dine børster mod hårene. Vådgør børsterne med lidt varmt vand fra basen og udaf mod spidserne. Brug et rengøringsmiddel (såsom antibakteriel sæbe eller shampoo) på håndfladen eller en silikonesvamp. Masser produktet ind i børstehårende med runde bevægelse. Skyl derefter børsten. Gentag processen indtil vandet som produceres når du skyller børsten er rent.

3. Tør børsterne på den rigtige måde

Det er ligeså vigtigt at tørre børsterne på den rigtige måde som det er at vaske dem. Når man tørrer en børste ordentligt vedligeholdes dens form og præcision. Det er vigtigt, at man giver børsterne mulighed for at tørre naturligt; man bør aldrig tørre dem med en føntørrer. Den bedste fremgangsmåde er at lægge børsterne på et stykke køkkenrulle. Derudover kan man også købe netjakker til børsterne, men dette er ikke nødvendigt. Det frarådes at tørre børsterne på radiatorer eller andre opvarmede genstande. Det anbefales derudover også, at man ikke efterlader dem på badeværelset, på grund af fugtforholdende som gør, at børsterne har sværere ved at tørre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *