h-aring-r.jpgVi bruger ikke så meget tid i hverdagen på at tænke over alle de skadelige ting vi udsætter vores hår for. Alle kender til de mest grundlæggende regler indenfor hårpleje, så vi prøver så vidt som muligt at vælge de rigtige kosmetikprodukter. Men det som skader håret allermest vil måske overraske. Læs videre for at finde ud af hvilke 10 ting som skader håret mest.

1. Highlighting

Det overrasker vel ingen at highlighting er på førstepladsen. Der er ikke noget som er værre for håret end highlighting, da det brænder håret fuldstændigt ned. Håret er permanent skadet efter sådanne behandlinger.

2. Permanente krøller/glat hår

Podiet udstiller også permanente hårstile, da disse er stort set ligeså skadende som highlights. Resultaterne er dog forskellige fra hårtype til hårtype. Til disse slags behandlinger er vi som regel afhængige af folk som ved, hvad de laver. Fint og svagt hår kan ofte komme til at ligne en kost efter permanente hårbehandlinger.

3. Farve

Tredjepladsen går som forventet til farve (altså, endnu en kemisk hårbehandling). Selv de mest skånsomme produkter kan ikke redde os fra kemiske skader – og det er især dårligt for håret, hvis det er amatører som farver det.

4. Varmebaseret styling

Du var sikkert allerede klar over, at høje temperaturer ikke er godt for håret. Det er fint nok at bruge et krølle- eller glattejern engang imellem, men hvis man udsætter håret for sådanne behandlinger hver dag kan det ende med at gøre meget skade i sidste ende.

5. Føntørrer

Føntørrere er mindre invasive men alligevel farlige for håret. Ved at bruge varmluft på håret hver dag bliver det hurtigt tørt og kedeligt. Du kan reducere skadeniveauet ved at tørre håret med kold (eller i det mindste lidt køligere) luft.

6. Gnidning med et håndklæde

Mange kvinder har som vande at tørre deres hår ved at gnide det med et håndklæde, men dette kan have katastrofiske resultater for håret, i form af spaltede spidser, skrøbelighed, og overdrevet udfald. Det er en sikker måde at ødelægge hårbunden på.

7. Produkter med alkohol

Der er størst sandsynlighed for, at der er alkohol i produkter såsom hårspray og mousse. Ved overdrevet brug af sådanne produkter gør man håret tørt, mat, og svagt.

8. Kæmning af vådt hår

Det virker måske lidt underligt, at det at rede håret igennem kunne påvirke hårets tilstand, men resultaterne af at kæmme vådt hår er faktisk på fod med at gnide håret med et håndklæde. Sørg for, at du kun reder dit hår når det er tørt, medmindre du har krøller.

9. Sove med løst eller vådt hår

Håret er mest tilbøjeligt til at tage mekanisk skade om natten, fordi vi kommer til at trække i og ellers skade dets struktur. De værste skader sker, når man sover med vådt eller løst hår.

10. Brug af de forkerte hårelastikker

Det siges, at det ikke er godt for håret at blive bundet op. Dette er især sandt når man bruger de forkerte hårelastikker. De mest farlige elastikker er dem med metaldele, da disse især er slemme til at skade håret og hive det ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *