Får du farvet dit hår ofte, eller har du netop fået farvet dit hår for første gang? At have farvet hår kan være en smule anderledes end at have naturligt hår, specielt når det kommer til vedligeholdelse. Det er vigtigt at forstå hvordan man bedst plejer sit farvede hår for at bevare farvens levetid og sikre at håret forbliver sundt og skinnende. I denne guide vil jeg give dig alle de nødvendige tips og tricks til hvordan du bedst vedligeholder dit farvede hår.

Brug shampoo og balsam specielt til farvet hår

Som du sikkert er klar over, er det vigtigt at bruge produkter der er lavet til at pleje farvet hår. Specialiserede shampooer og balsam for farvet hår, hjælper med at mindske hårfadning, sikrer at farven ser frisk ud længere, og tilfører nødvendige næringsstoffer til dit hår. Det er også smart at bruge et dybderensende produkt en gang om ugen, også kaldet en “clarifying” shampoo, for at sikre at rester af hårprodukter ikke ophober sig og påvirker hårets farve.

Skær ned på hårvask

At vaske dit hår for ofte kan faktisk være en af de hurtigste måder at dræne farven ud af dit hår. For at bevare din nye hårfarve så længe som muligt, bør du prøve at minimere hvor mange gange du vasker dit hår om ugen. Optimalt set, skal du kun vaske dit hår to til tre gange om ugen. Hvis dit hår har en tendens til at blive fedtet imellem vask, så prøv en tørshampoo.

Brug varmeskjoldende produkter

En af de store syndere når det kommer til hårfarve der falmer, er varmeværktøj. Hvis du ofte bruger ting som glattejern, krøllejern eller føntørrer, skal du sørge for altid at bruge et varmeskjoldende produkt for at beskytte dit hår fra den skadelige varme. Disse produkter hjælper også med at holde dit hår sundt, glansfuldt og ikke mindst, farverigt.

Få regelmæssige trimninger

Selvom det kan være fristende at springe frisørturene over, kan regelmæssige trimninger faktisk hjælpe med at holde dit farvede hår sundt. Det hjælper med at fjerne splittede spidser og opretholder hårets generelle sundhed, hvilket gør farven ser bedre og lysere ud.

Beskyt dit hår fra solen

Ligesom din hud, har dit hår også brug for beskyttelse fra solens skadelige stråler. Solen kan gøre dit farvede hår kedeligt og livløst. Brug en hat eller anvend hårprodukter med SPF beskyttelse for at bevare din hårfarve.

Konklusionen er, at pleje af farvet hår handler om at holde dit hår sundt og velhydreret, and lære at arbejde med din nye hårfarve i stedet for imod den. Med disse tips, er du godt på vej mod at opretholde et smukt, farverigt hår.