Naturlige sæber bliver mere og mere populære. Dette skyldes hovedsageligt, at de ikke blot er effektive til at vaske huden, men også til at pleje huden. De virker ikke tørrende som almindelig sæbe, så vi er mere tilbøjelige til at bruge dem hver dag. Kender du til alle slags naturlige sæber, og ved du, hvad de er lavet af?

Hemmeligheden bag en god sæbe er sammensætningen af ingredienser. Det er meget sjældent, at dem, man kan købe i materialhandlen, kun indeholder naturlige ingredienser – de består ofte af unødvendige konserveringsmidler, duftstoffer og farvestoffer, som ender med at irritere huden i stedet for at pleje den. Den største ulempe ved almindelig sæbe er, at dens pH er uegnet til huden. Således kan den, når det anvendes til ting som ansigtsvask, forårsage stramhed og ubehag.

Det er derfor ikke tilrådeligt at bruge almindelig sæbe til den daglige rengøring af huden. Den ideelle erstatning er naturlig sæbe – en af de få, vi har at vælge imellem.

Hvad er fordelene ved naturlige sæber?

De er naturlige kosmetik artikler, som hovedsageligt fremstilles af vegetabilske fedtstoffer (olier, smør) og vand. For at en sæbe kan kaldes naturlig, skal den indeholde 100% naturlige ingredienser – ingen konserveringsmidler eller kunstige tilsætningsstoffer, vaskemidler og duftstoffer. Den nemmeste måde at skelne mellem dem og almindelige sæber på er ved at analysere sammensætningen – den skal være minimalistisk. Det er den største fordel ved dem, og det har en direkte indvirkning på effektiviteten. De tørrer ikke huden, irriterer ikke (med mindre man er overfølsom over for en bestemt ingrediens i sæben) og virker hensigtsmæssigt plejende, mens man vasker. Hvis du udskifter almindelig sæbe med naturlige ingredienser, er det en af ​​de bedste beslutninger, vi kan tage for at ændre vores daglige hudpleje.

Hvordan ved man, at en sæbe er naturlig?

  • Den indeholder højst 4-5 naturlige ingredienser.
  • Det har en 100% naturlig sammensætning, ingen konserveringsmidler og ingen vaskemidler.
  • Prisen er desværre højere end almindelig sæbe.
  • I modsætning til, hvad folk tror, kan naturlig sæbe godt skumme.

Typer af naturlige sæber

HÅRD SÆBE

Den enkleste og mest populære naturlige sæbe har været brugt i årtier. Ved du, hvad den hårde sæbe (eller oliesæbe) er lavet af? Det er en kombination af kaliumsalte med højere carboxylsyrer, citronsyre, glycerol og natriumklorid. Denne enkle sammensætning uden konserveringsmidler og duft gør den velegnet til brug selv på hud, der er følsom eller har tendens til allergi. Den er universal, og den vil vaske alt (ikke kun huden, men også håret), og den har desuden en antibakteriel virkning, så den kan hjælpe i behandling af akne.

KERNESÆBE

Mange af de naturlige sæber er kosmetiske produkter, der er karakteristiske for en bestemt region og fremstillet af naturlige ingredienser, der er typiske for et givet sted. Dette er tilfældet med kernesæbe eller Castiliansk sæbe, der – som navnet antyder – kommer fra det centrale Spanien. Hvad er den lavet af? Basen er olivenolie, som undertiden beriges med ekstra olier, såsom jojoba eller hampolie. Naturlig kernesæbe er meget mild med meget gode vaskeegenskaber, selv om den kun skummer lidt. Den anbefales til at rense og fugtiggøre huden på samme tid, og den er velegnet selv for nyfødte!

MARSEILLE SÆBE

Denne sæbe har en sammensætning, der minder meget om kernesæbe, men i stedet er det en kaliumsæbe. Dens base er vegetabilske olier, som oftest olivenolie. Og hvis det ikke var for de ekstra ingredienser, skulle man tro, at Marseille-sæbe ikke er anderledes end den foregående. Den indeholder dog som regel franske tilsætningsstoffer, såsom lavendel, der er den letteste at genkende. Hvilke egenskaber har Marseille-sæbe? Den fugter og renser huden perfekt, og det interessante er, at du også kan bruge den til intimpleje, fordi den har den rigtige pH.

ALEPPO SÆBE

Denne sæbe anbefales oftest anbefalet til at bekæmpe akne. Denne naturlige syriske sæbe fra Aleppo er håndlavet i efter opskrifter, der har været brugt i årtusinder. Den er en blanding af flere stoffer – laurbærolie, olivenolie (som findes i næsten alle naturlige sæber) og natriumhydroxid, der virker skummende. Sæbe fra Aleppo kaldes også syrisk sæbe eller oliven-laurbær sæbe. Den er værd at købe, men sørg for at tjekke sammensætningen efter i stedet for bare at se efter navnet. Den enkle sammensætning garanterer dens antibakterielle virkning og sæbens egnethed til behandling af fedtet hud og akne.

PELOID SÆBE

Dette er en naturlig sæbe, der er baseret på forskellige typer vegetabilske olier. Det er tilsætningen af mudder (en bestemt type mudder med terapeutiske egenskaber), der er karakteristisk for disse produkter. Den anbefales oftest for bade, hvor formålet er biologisk regenerering. Hvorfor? Fordi den stimulerer collagen syntesen, som blandt andet har ansvar for hudens elasticitet.

SVOVLSÆBE

Endnu et forslag til dem, der har problemer med akne, er naturlig svovlbehold. Vær dog forsigtig med brugen, fordi den kan gøre huden tør. Det er meningen med den – svovlsæbe indeholder ca. 5% rene svovlforbindelser, der hæmmer overdreven seborrhoisk eksem og minimerer problemer med akne. Svovlsæbe gør din teint perfekt mat og er derfor meget populær til daglig pleje. Interessant nok kan den også bruges til hovedbunden for at afhjælpe fedtet hår og forhindre skæl.

GLYCERINSÆBE

Glycerinsæbe er endnu en naturlig sæbe, der er gavnlig for mennesker med følsom hud. Den har beroligende egenskaber, gør huden blød og bringer lindring. Du kan bruge den til alle hudtyper. Hvor kommer glycerinsæbe fra? Dens grundlæggende ingrediens er selvfølgelig glycerin, der hovedsagelig fås fra vegetabilske olier. Den indeholder også naturlige olier og planteekstrakter, og sommetider også æteriske olier, selv om man kan være overfølsom over for disse, så hav dette for øje før første brug.

BIRKETJÆRESÆBE

Denne sæbe er karamelfarvet og skummer nemt. Tjæreolien er fremstillet af tjære, en mørk, olieagtig væske, der udvindes af bark fra træer som fyr, birk eller bøg. Det er en naturlig sæbe med en intens og desværre ret ubehagelig lugt. Dog gør den bod på dette med sine mange egenskaber – den renser huden og gør den mat, har antibakterielle og antiseptiske egenskaber og neutraliserer toksiner. Mange mennesker bruger ikke blot birketjæresæbe til almindelig pleje, men også til behandling af sygdomme som mykose, psoriasis, akne og alopeci.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *