Smilerynker gør os kun fornøjede, når vi ser dem hos gamle bedstemødre i slaviske folkesagn. Med andre ord er vi ikke interesseret i dem i virkeligheden, og vi ønsker ikke nogen som helst rynker. Hvad er smilerynker? Hvor kommer de fra, og hvordan kan du forhindre eller kurere dem? Læs videre for at finde ud af det!

Hvad er smilerynker?

De er bare rynker omkring øjnene, og de bliver kaldt smilerynker af de fleste. Hvorfor dukker de op på sådan et synligt sted på ansigtet? Det har noget med mængden af talg og squalen i huden at gøre. Omkring øjnene er overhuden meget tynd og sart, og derfor bliver den hurtigere gammel. Hverken talg eller det hydrolipide lag kan beskytte den. Desuden bevæger huden omkring øjnene sig konstant. Faktisk er det øjet og området omkring det, der afslører de fleste følelser – vores ansigtsudtryk er mest intense i dette område. Muskelbevægelser fører til rynker. De bliver synlige, når vores sarte og sårbare hud mister sin elasticitet.

Vi ved alle sammen, at huden ændrer sig med tiden. Mængden af kollagen mindskes med alderen. Hudens evne til at syntetisere den reduceres også, hvilket resulterer i rynker omkring øjnene – smilerynker. Dette er fordi, det er kollagen, der holder huden glat. Kort sagt, huden mister sit vigtigste byggemateriale (kollagen) og der dannes rynker på overfladen.

Foruden ansigtsudtryk, rynker og reduceret kollagen finder aldringsprocessen sted på grund af for meget bestråling, dårlig ernæring, mangel på søvn, manglende hydrering og tør hud. En hyppig årsag til reduceret kollagen er en kost fattig på de aminosyrer og proteiner, der er nødvendige for produktionen af kollagen.

Desuden bliver huden tør og slap, når kosten er fedtfattig (essentielle fedtsyrer) og protein. Huden bliver slap, tør og mister sin elasticitet.

Hvordan slipper du af med smilerynker?

Som det allerførste skal du starte med at ‘fodre’ huden: drik masser af mineralvand i dagens løb ( helst 2,5 – 3 liter) og tag A-, E- og K-vitaminer og betakaroten. For at begrænse for tidlig aldring af huden får du også brug for aminosyrer og proteiner, så huden kan synsetisere og producere kollagen.

Huden bliver meget hurtig tør, når den udsættes for frost, vind og høje temperaturer. Tør luft fra radiatoren skader også huden. For at beskytte den, skal du vælge en god creme, der beskytter og fugter, men som også efterlader et mikroskopisk lag på huden. Før sengetid skal du komme naturlig olie på huden omkring øjnene (hindbærfrøolie, arganolie og sheasmør har kraftigt antialdrende egenskaber).

Hvis dine rynker ikke er særligt synlige, er det en god ide at prøve nogle salonbehandlinger, der kan skjule småbitte rynker. For eksempel stimulerer mikrodermabrasion cellernes fornyelse, idet den styrker kollagenfibrene og bidrager til kollagen syntese.

Husråd til fjernelse af smilerynker:

  1. Kompres af komælk (vælg den så lidt forbehandlet som muligt, helst bio) indeholder aminosyrer og lipider, for eksempel: arginin, glycin, prolin. Disse stoffer er alle en del af kollagenproduktionen. Især spiller prolin en vigtig rolle i at stabilisere hudens indhold af kollagen. Vælg mejeriprodukter med højt fedtindhold, der indeholder A- og E-Vitaminer, som genopretter overhuden og bidrager til hurtig absorption af stofferne.
    Læg et håndklæde eller din rensebørste til ansigtet i mælk, der helst skal være lunkent, og kom det på ansigtet. Lad det sidde i et kvarter og vask derefter ansigtet med vand. Hvis huden er tør, skal du komme en spiseskefuld olivenolie eller mandelolie i mælken.
  2. Et æggehvide omslag – en behandling ved hjælp af aminosyrer. Æggehvider indeholder, ligesom komælk, arginin, glycin og prolin, såvel som magnesium, der er nødvendig for detox af huden og muskelafslapning. Magnesium optages hurtigt i cellerne. Pisk æggehviderne, kom et tyndt lag under øjnene (hvis du vil, kan du dække hele ansigtet). Efter omkring 15 minutter, når det er tørt, skyller du ansigtet med varmt vand.
  3. Grøn te er fyldt med catechiner, dvs. effektive antioxidanter, som kan reducere for tidlig aldring af huden. Det er en intenst hydrerende ansigtsmaske, der også reducerer rødmen og virker lindrende på huden.

For endnu bedre resultater kan du, i stedet for ‘traditionel’ grøn te, bruge matcha, dvs. grøn te pulver. Du kan blande det med spirulina eller chlorella for at forøge de anti-aldrende egenskaber. Bryg det ved 80 grader (kom vand nok i til at danne en pasta. Du kan også tilføje mandelmælk. Gennemblød vat totter og kom dem på øjenlågene. Efter 15 minutter tager du det af med micellar vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *