Måske ringer ordet keratin en klokke, især når det omhandler keratinbehandlinger – det er en kemisk procedure der typisk udføres i en frisørsalon, og som giver glat og flot hår. Der er selvfølgelig flere ting keratin kan lave end bare dét, for dette protein sikrer også genopbygning, reparation og forstærkning. Hvis du gerne vil se effekterne på dit hår, men ikke har et budget til professionelle salonbehandlinger, så prøv en keratinhårmaske. Hvordan vælger man så lige det rette produkt til at modvirke skader hurtigt og effektivt? Læs videre for at finde svaret og se de 5 bedste keratinhårmasker.

Keratinhårmasker er en billig løsning for alle, for det koster betydeligt mindre end et besøg hos en frisør. Effekterne der laves kan sammenlignes med keratinbehandling i salonen, men du behøver ikke at sidde i frisørstolen i flere timer. Påføring af en hårmaske tager kun få minutter, og effekterne er synlige efter første brug. Det betyder, at sådan en behandling ikke kun sparer os penge, men også værdifuld tid. Og det er ikke engang det hele!

Keratinhårmaske

Hver portion af en genoprettende hårmaske leverer en essentiel mængde keratin, som er proteinet håret er lavet af. Det er ingrediensen som hårmasken baserer sine effekter på. Takket være keratin, så bliver skaden modvirket, så håret bliver stærkere uge efter uge. Hvis du gerne vil glemme alt om skrøbeligt hår, så skal du bare vælge en god keratinhårmaske. Med en keratinrig maske vil du se forskel efter bare én gangs brug.

Hvem bør bruge dette produkt? En keratinhårmaske er et produkt der er designet til skadet hår, men det er lidt af en grov generalisering. Det anbefales også at man bruger dette produkt for at :

  • reparere skrøbeligt hår der knækker
  • fikse spaltede spidser
  • når dit hår skal bruge forstærkning
  • når dit hår falder ud
  • til tørt, groft og glansløst hår

Med andre ord, kan du altid bruge en keratinhårmaske når dit hår virker svagt og ikke ser ud som du ønsker.

Hvilken keratinhårmaske skal man vælge?

Effekterne du opnår styres især af det keratinprodukt du vælger. Det vigtigste er selvfølgelig mængden af keratin der bruges i en hårmaske; så hvis keratinen bare bruge som et fyldstof og ikke som en nøgleingrediens, så er effekterne nok også sværere at få øje på. Du rådes derfor til at vælge en hårmaske der ikke kun består af velvalgte ingredienser af høj kvalitet, men som også er fri for parabener, PEG-s og ftalater. Kun herefter kan du være sikker på, at hårmasken vil tilfredsstille dine nuværende behov.

Anmeldelser og kommentarer er også vigtige. Der er ingen der kender bedre til en bestemt hårmaske end de kvinder, der allerede har købt og brugt den. Hvis en hårmaske er anbefalet vidt omkring, så kan du nærmest købe sådan et produkt i blinde – det vil give dig de ønskede resultater. Frisørernes anbefalinger er også gode indikatorer. Da de bruger en særlig keratinhårmaske i deres saloner, så må det betyder, at det kan være et alternativ til en professionel keratinbehandling.

DE 5 BEDSTE KERATINHÅRMASKER

Mangler du tid til at kigge efter den idelle hårmaske? Bare rolig! Her er de 5 bedste keratinholdige hårmasker til skadet hår. Find ud af hvilken der vil pleje dit hår bedst. Vi har sammenlignet formlerne, ingredienserne, effekterne, påføring og alt andet der gør en hårmaske til den “bedste” – fordi en høj pris ikke altid repræsenterer høj kvalitet og de bedste resultater. Så hvilken keratinhårmaske er værd at bruge hvis du er interesseret i at få salonværdige resultater?

1 / Den bedste keratinhårmaske til skadet, skrøbeligt og knækket hår: Nanoil

ORIGINALT NAVN: Nanoil, Keratin Hair Mask
STØRRELSE: 10.1 fl. oz / 300 ml

Nanoil, Keratin Hair Mask
produkt hjemmeside: www.nanoil.dk

En vægtløs formel mættet med hydrolyseret keratin, hvis bittesmå molekyler reparerer og forstærker håret bedre end noget andet keratinhårprodukt. Hemmeligheden ligger i størrelsen på keratinmolekylerne, der går ind i hårets skaft for at reparere skaden indefra. Dette giver stærkt, tykt og flot hår, der er resistent overfor skader.

Masken får et stort plus for at lave synlige effekter allerede efter første brug! Keratinhårmasken fra Nanoil efterlader håret glattere, blødere og mere skinnende, men vigtigst af alt, så er det nemmere at frisere og style. Den korte og simple formel er også et plus. For at booste effektiviteten, så har Nanoil sammensat keratin med panthenol (provitamin B5) der tilføjer intens fugtning til håret. Takket være disse ingredienser, kan Nanoil keratin mask levere fantastiske reparerende hårbehandlinger. Derudover håndterer Nanoils maske problemer med spaltede spidser, genopliver skrøbeligt hår og stopper udtynding af håret.

Hvorfor er Nanoil keratin hair mask bedst? Den konkurrencedygtige pris er selvfølgelig en af de kvaliteter, der kan give dig lyst til at købe den, men der er mere til produktet. Det er nemlig den eneste hårmaske der er SÅ god til at levere de ønskede resultater uden at fjerne al volumen fra håret. For at nyde alle fordelene ved Nanoil Keratin Hair Mask, så skal du bare fordele det langs vasket hår og rense efter 10-15 minutter.

2 / Intenst udglattende keratinhårmaske fra Goldwell

ORIGINALT NAVN: Goldwell Kerasilk, Control Intensive Smoothing Mask
STØRRELSE: 6.76 fl. oz / 200 ml

En hårmaske designet til daglige hårbehandlinger fra den luksuriøse serie Goldwell Kerasilk. Den kommer i en lidt mindre størrelse, men giver lige så gode resultater som produktet der er nævnt ovenover. Det er beregnet til svagt og kruset hår der mangler reparation – produktet nærer og forbedrer fugtniveauerne i håret.

Denne nærende hårmaske til tørt hår får sin effektivitet til KeraShape-teknologien, der siges at forstærke hårets svage indre strukturer. Dette produkt er en kombination af keratin- og silkemolekyler, som er to proteiner der er kendte for at være essentielle for håret. Dette er selvfølgelig ikke et produkt med to ingredienser, for Goldwell Kerasilk-masken er mættet med silikoner der udglatter håret hurtigt og effektivt. I størstedelen af tilfældene hjælper dette produkt med at tæmme viltert og kruset hår. Dog skal man huske på, at effekten i høj grad afhænger af, at du bruger denne maske hyppigt samt omfanget af det problem du oplever med dit hår. Nogle gange er det ikke nok med kun en hårmaske.

Når det gælder påføring af Goldwell Kerasilk, så er det ret simpelt. Du skal vaske håret, klemme det overskydende vand ud med et blødt håndklæde, påføre en portion af hårmasken og lad det virke i 5-10 minutter. Rens herefter ud, børst håret og tør det som normalt.

3 / Keratinhårmaske fra Lanza

ORIGINALT NAVN: Lanza, Keratin Healing Oil Intensive Hair Masque
STØRRELSE: 7.10 fl. oz / 210 ml

En af de dyreste men også mest populære keratinhårmasker er produktet der tilbydes af Lanza Keratin Healing Oil. Den plejer, styrker og reparerer håret intens takket være Phyto IV Complex, der er sammensat af bl.a. crambe abyssinica frøolie, acai bærolie, babassu smør og kaffebønneolie. Interessant nok, så indeholder Lanza hårmasken også resveratrol, som er en af de stærkeste antioxidanter man kan finde i skønhedsindustrien.

På trods af sådan en formel, hvorfor er Lanzas hårmaske så ikke på førstepladsen? Sådan en rig formel er ikke lig med høj effektivitet. Dette produkt styrker håret, gør det mere elastisk, glat og fugtet, og får det til at se flot ud uanset alder. Det betyder, at denne keratinhårmaske gør det samme som enhver anden keratinhårmaske, med bare én undtagelse – Lanzas hårmaske er dyrere.

Men hvis du mener at Lanza Keratin passer til dit hår, så vil du ikke få problemer ved at bruge den dagligt. En af plusserne ved produktet er, at det kan påføres til både vådt og tørt hår. Bare 5 minutter i tilfælde af svagt hår og 20 minutter i tilfælde af ekstremt skadet hår, er al den tid du skal bruge til at lade produktet blive på håret. Du skal selvfølgelig rense det ud bagefter for at undgå fladt hår.

4 / Keratin-complex hårmaske fra Alfaparf

ORIGINALT NAVN: Alfaparf, Keratin Therapy Lisse Design Rehydrating Mask
STØRRELSE: 16.9 fl. oz / 500 ml

Dette tilbud fra Alfaparf Milan er en styrkende hårmaske der normalt bruges i hårsaloner, da dens vigtigste formål er at levere efterpleje for keratinbehandlet hår. Det hjælper med at forlænge effekterne ved brasiliansk glatning af håret. Du kan også bruge dette produkt til at pleje skadet hår derhjemme.

Producenten reklamerer for Alfaparf Lisse Design Keratin Therapy som et intenst fugtende hårprodukt. Det er beregnet til at begrænse tørhed i håret, så derfor forbliver håret sundt, skinnende og smukt i længere tid. Derudover letter denne hårmaske frisering og sikrer en langtidsholdbar effekt af glat hår – det er derfor der er så stor popularitet ved efterpleje efter en keratinbehandling.

Hvad er der indeni? Den primære ingrediens er Kera-Collagen Complex, som er en kombination af kollagen og værdifuld keratin. Formlen er beriget med babassuolie, som efterlader håret blødere og mere skinnende. Alle ingredienserne findes i en stor krukke, så derfor holder Alfaparf keratin hair mask i rigtig lang tid.

5 / Nærende keratinhårmaske til tørt og skadet hår Kallos

ORIGINALT NAVN: Kallos Cosmetics, Keratin Hair Mask
STØRRELSE: 33.8 fl. oz / 1000 ml

Sidst men ikke mindst, så kan man ikke komme udenom denne hårmaske, da det er en af de mest populære produkter i denne kategori.. Kallos hårmasker findes normalt både i hårsaloner og på badeværelserne, selvom de ikke tilbyder den allerbedste kvalitet. Det kan dog ikke benægtes at den lave pris for en stor krukke er til produktets fordel.

Kallos Keratin Hair Mask kombinerer keratin og mælkeproteiner, hvilket skaber endnu en maske med en stærk reparerende effekt. Det udfylder hullerne langs hårets skaft, forhindrer spaltning, forstærker håret og letter frisering, samt reducerer krus. Man skal dog vide, at denne keratinhårmaske indeholder silikoner, så den kan tynge fint hår ned, og fjerne noget af den vigtige volumen. En af de største plusser man kan nævne, er de hurtige effekter, der bliver synlige efter én gangs brug. Levering af så hurtige resultater skyldes de silikoner der opbygges langs håret, og som kan gøre selv det groveste hår glat.

Påføringen af Kallos’ hårmaske med keratin og mælkeproteiner er ikke kompliceret. Du skal vaske håret og fordele en portion af produktet langs vådt hår. Rens produktet grundigt ud efter et par minutter.