Alle os, der elsker makeup, har prøvet det – du bruger masser af tid på at lægge dit ansigt for så hurtigt at se det komme væk efter et par timer. Det er virkelig irriterende at skulle reparere din makeup i løbet af dagen, ikke sandt? Så hvorfor sker det? Her er nogle af de mest almindelige årsager til, at din makeup ikke holder hele dagen.

1. Du bruger ikke den rigtige primer

Primer er uundværlig, når det kommer til makeup og er en af de vigtigste faktorer for et godt resultat med dit makeup. Som navnet antyder, er den nødvendig for at gøre din makeup mere holdbar. Primer hjælper med at forsegle din makeup, så det forbliver på plads og på nogen måder “fylder” huden ud, som skaber en jævn og ensartet applikation. Derudover, når du bruger primers, skal du vælge den, der passer til din hudtype. De fleste primers har en dejlig silkeagtig eller fedtet formel, der kun er beregnet til fedtet hud, så sørg for at du vælger den rette primer.

2. Du bruger den forkerte foundation

En anden grund til at din makeup ikke holder hele dagen er, at du måske bruger den forkerte foundation. Din foundation skal tilpasses din hudtype. Hvis du bruger en foundation, som er for fedtet, vil den komme af og glans gennem dit ansigt. Får du en foundation, der er for tør, vil det være pansret og ikke give den naturlige finis huden. For at få den bedste finish skal du se efter en lys, fugtgivende foundation og lad den tørre. Tør den med en pupill brushes. Du vil se forskellen, når du er færdig.

3. Du bruger for lidt pudder

Pudder er essentielt for en smuk hudtone, og desuden holder det din makeup på plads hele dagen. Pudder hjælper med at binde farverne på huden sammen, så det kommer til at se blødere og mere naturligt ud. Det hjælper også med at holde fedtet væk og sørger for en perfekt finish med små fine linjer. Husk at du kun skal påføre det, hvor du normalt ser glans på. Resten af dit ansigt skal være makeup-fri.

4. Du bruger for meget makeup

At lægge for meget makeup kan være et andet ømtåleligt problem. Mere er ikke nødvendigvis bedst, mest især når det kommer til foundation og pudder. At lægge for meget makeup får det til at se overdone ud og giver et kakset look. Det kan også forårsage formation af klumper og misfarvning hele dagen. For at undgå dette skal du sørge for at lægge og bland makeupen jævnt og ikke bruge for meget.

5. Du bruger ikke det rigtige øjenskygger

Øjenskygger hjælper i virkeligheden med at give dit makeup et ekstra spark, men når du bruger den forkerte øjenskygge, kan det hele blive ruineret. Det er bedst at bruge pigmenter, der er kraftig mange farver og holde sig væk fra de lyse, glitrende øjenskygger, der har en tendens til at smuldre hele dagen. Du skal sørge for at du bruger en cremebase øjenskygge for at holde det hele motiveret.

Konklusion

Makeupfejl kan (heldigvis!) rette sig, og mærke det er en god ide at kende årsagen, så du kan begynde at rette det. Husk at grundlaget til alle skønhedsprocedurer er forberedelsen – design en vellykket makeup-rutine ved at bruge det rigtige produkt på den rigtige måde, så du kan forlænge dit makeup-look hele dagen!