Når det kommer til pleje af hår og styling af mindre krøller er det vigtigt for frisøren at have grundlæggende viden om hårets strukturelle egenskaber. Denne viden bør omfatte kendskab til hårets porøsitet, som er en måling af, hvor godt hår har tendens til at optage og fastholde fugt. Mange professiobnelle krølleevnede produkter indeholder naturlige ingredienser som aloe vera, shea creme og arganolie, der har betydelig fugtmættende effekt for hår med høj porositet.

Med sådanne produkter, som er designet specifikt til høj porositetshår, har frisører mulighed for at nå nye højder, når det kommer til fremragende præstation og upåklagelig service af deres kunder. Når det kommer til klienternes hår, er det nødvendigt for frisører at forstå hårets porøsitetsdimension, og hvordan de skiller sig ud i forhold til andre dybdegående teknikker og produkter. Det er derfor vigtigt for en frisør at forstå, hvad der gør hår med høj porositet anderledes.

Hvad er porøsitet i hår?

Porøsitet er et udtryk for hårets evne til at fastholde fugt. Der er tre forskellige niveauer af porøsitet, herunder lav, moderat og høj. Når det kommer til hår, der har høj porositet, har skalaen en tendens til at være ganske unik og frygtindgydende. Denne høje porøsitet skyldes helst, at hårstråene er fikseringsfølsomme for kondensering og udvidelse. Når håret forbliver i denne tilstand, skabes et hulrum, som skaber høj porositet.

Hår med høj porositet er normalt bølget eller krøllet og meget glansløst. Dette skyldes, at det er så let som sandsynligt for fugt at fordampe fra overfladen af ​​de tørre hårrødder og hælspidser. Resultatet er, at de tørre og triste hårstrimler har en tendens til at klikke og falde ud. Af denne grund er det ekstremt vigtigt at pleje hår med høj porositet i modsætning til at bruge det samme plejesystem til alle hårtyper.

Hvordan man plejer håret med høj porositet?

Når det kommer til pleje af hår med høj porositet, er det vigtigt, at frisøren tilbyder produkter, der er specielt designet til høj porositet. For eksempel er shea creme designet til dette formål, og det er især kendt for at reparere tørt, lette og skrøbeligt hår. Når det anvendes korrekt, kan shea-cremen hjælpe med at indfange fugt og nærer hovedbunden, hvilket tillader håret at optage fugt mere effektivt og skabe stærkere hårstrå.

I dette tilfælde er det også vigtigt at bemærke, at aloe vera-gel også er meget nyttig til krøllede hårtyper med høj porositet. Aloe vera-gel har indflydelse på hårets movement og er beregnet til at hjælpe med at reparere, hydrere og beskytte den naturlige glans af alle krøllede hårtyper. Aloe vera-gel er også i stand til at hjælpe med at skabe bounce og volumen i krøllerne. Andre produkter, der er nyttige for høj porositet, omfatter arganolie, som hjælper med at styrke hårets porøsitet, lodne som låser fugten inde i håret samt kokosolie, som hjælper med at give håret næring og nærende følelse.

Hvordan man stylingesporer håret med høj porositet?

En af de bedste måder at stylinge håret med høj porositet er med teknikker, der er designet til at låse fugten inde i håret. Denne type styling kan komme i form af forskellige opsætninger. Det kan også være nyttigt at omfavne en våd, tør eller klokkeslætstromme teknik, som hjælper med at fjerne slid og leverer en naturlig defokusingseffekt. Disse typer teknikker hjælper med at låse ind fugt og reducere risikoen for skurv og andre former for uønsket afskalning.

Det er også nyttigt at bruge heatdefensiv stylingprodukter, der skaber et barrieremellem håret og varme, som frisøren kan bruge. Disse produkter hjælper med at skabe forsegling af håret, der ikke kun holder hovedbunden fugtig og smidig, men også reducerer virkningen af ​​varme stylingværktøjer som føntørrer, glattejern og krølle içi. Ved brug af en varmebeskyttende spray hjælper frisører med at forhindre hætten i at blive udsat for skade, der kan opstå som følge af varmebehandling.

Udover disse teknikker er der også et stort udvalg af produkter, der hjælper frisører med at skabe stilarter, der er perfekte til klienter med høj porositet. Disse produkter er designet til at holde deres hår pænt fikseret, fyldig og stærkt. Almindelige produkter indeholder produkter, der er designet specielt til høj porositet, som cremer eller geler, som giver håret ekstra næring og beskyttelse mod omverdenens skadelige stoffer.

hvad man skal undgå ved høj porositetshår

Det er vigtigt for frisører at være opmærksomme på, hvad de skal undgå, når de arbejder med hår med høj porositet. Først og fremmest bør frisører undgå alt for ofte renseprodukter, da det tørrer håret ud. Håret med høj porøsitet har allerede en tendens til at være tørt og skørt