Arganolie, eller argankernolie, er en frugtolie, der kommer fra arganfrugterne fra den argan træ, der findes i det sydvestlige Marokko. Olien har gennem århundreder været en del af marokkansk kultur og har bruges af traditionelle marokkanske kvinder som et middel til skønhed og ungdom.

Arganolie er en særlig robust olie, der tilfører luksuriøs hydrering og næring til hovedbunden og håret. Olien virker foryngende og beskytter mod saa mange af de skadelige effekter, som lingning og farvning samt skadelige proteiner fra aggressiv styling har på håret. Olien har antioxidanter og er en rig kilde til essentielle fedtsyrer, som lindrer tørt, slidt og beskadiget hår, og spiller en vigtig rolle i restaurering, næring og foryngelse af håret.

Arganolie ekstraheres fra argankærnerne, der har en usædvanlig robust skal, der kun kan åbnes af de hårdnakkede dyr, der lever i Marokko, i det sydvestlige Afrika, såsom dromedarer og geder og betragtes som en sjælden skat. Jordbunden i Marokko er rig i mineraler og næringsstoffer, og ikke overraskende findes argankernerne også fyldte med disse gavnlige næringsstoffer.

Arganolie er beriget med flere vitaminer og mineraler og er eliminerende fedt, som hjælper hudens naturlige pH-balance. Olien smøres let ind og tørrer hurtigt uden at efterlade fedtede mærker. Den har en række fordele for hud og hår.

Gavnlige virkninger af Arganolie:

 • Huden: Arganolie kan bruges til intensiv næring til udtørret, beskadiget og gammeldags hud. Den er også rig på Vitamin E og omega-3 fedtsyrer, der styrker hudens elastisitet og forsinker hudens ældningsproces.

  Dets antioxidant egenskaber slapper hud af og lindrer hudens rednedeomega-6 fedtsyrer tilfører huden næringsstoffer, Skin . Den giver fugt til tør hud og har fordele for flasslidende.Den hjælper med at bekæmpe ydre elementer og får huden til at se sund og smidig ud.

 • Hår: Olien hjælper med at reparere, nærer og regenerere hårstråene, der er skadet på grund af ældning, styling og eksponering for skadelige stråler. Det hjælper med at reducere skuringskader forårsaget af stylingprodukter, hårpleje og farvning. Arganolie siges at holde håret sundt, skinnende og stærkt. Det bekæmper skæl og bevarer hårets naturlige glans. Det hjælper også med at mindske længden af tørring af håret.

Fordele ved daglig brug af Arganolie

 • Forhindre hud- og hårskader: Det kan forurene hud og hår og forårsage skade på det beskyttende lag af hud og hår, hvilket får håret og huden til at se ældre ud. Arganolie er et godt middel til at forebygge skade og restitutere det beskyttende lag af hud og hår. Det giver håret styrke og glans og forhindrer det i at blive tørt og
  beskadiget
 • Reducerer rynker og forbedre elasticitet: Ekstraktion af arganolie bruger produktion af kollagen, der klogeligt reducerer træthed, rynker og fikser hudens elasticitet.

  Vitamin E er kendt for dets anti-aging egenskaber, da det hjælper med at forhindre at cellerne skader og forårsage rynker.

 • Enhances Skin Hydration and Nourishment: Vitaminer i olien giver huden skøn næring og hydrering. Det forbedrer hudens naturlige udseende og holder sig smidig, fyldig og glat.
 • Reducerer ydre aggression: Arganolie er kendt for sin styrke mod ultraviolet stråling, som kan forårsage irreversible skader på huden. Olien beskytter huden mod uønskede aldersrelaterede tegn og mindsker aggressivitet fra miljøet.
 • Reducerer Hårskade: Olien bruges med fordel til at forhindre skader på håret, som er forårsaget af varme krøllejern, stylingprodukter, i løbet af kæmning og anvendelse af aggression hårpleje.Det hjælper med at reparere skadede hår og holder det skinnende og smidigt.

Fremstilling af Arganolie

Arganolien har gennemgået et udviklingsproces, siden den træder ud fra sin kilde. Første skridt er høstningen af arganfrugter, som de hårdhudede dyr har åbnet og efterladt kernerne. Frugtkødet filtreres forsigtigt og olien stammer fra bogstaveligt talt kernerne. Kernerne males imellem to sten, der placeres på søjler, og tilfører olien og de næringsstoffer, som er nødvendige til en sund hud og hårpleje.

Taknemmelighed

Vi har så meget at være taknemmelige for Marokko for at give os arganoliens magiske eliksir. Den eksotiske olie er blevet stadig mere populær og anerkendt som et vigtigt produkt i hud og hårpleje. Det har været i brug gennem århundreder og består af virksomme stoffer, der er nødvendige for en sund og smuk hud.

Takket være produktionen af ​​arganolie har vi adgang til alle disse vidunderlige fordele ved regelmæssig brug, så vær ikke bange for at inkludere det i dit daglige skønhedsprogram. Denne naturlige olie er ikke kun god for ansigt, hud og hår, den beviser også, at naturlig skø